Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Urna cu cenușa lui Hvorostovski a fost adusă la Krasnoiarsk

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПрощание с оперным певцом Дмитрием Хворостовским
Прощание с оперным певцом Дмитрием Хворостовским - Sputnik Moldova
Abonare
Baritonul Dmitri Hvorostovski și-a susținut concertul de adio la Krasnoiarsk și a lăsat prin testament ca o parte din cenușă sa să fie înhumată în acest oraș

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Urna cu cenușa Artistului poporului din Rusia Dmitri Hvorostovski a fost adusă la Krasnoiarsk, transmite RIA Novosti.
„Urna a fost adusă la Krasnoiarsk. Rudele au fost înștiințate. Acum vom aștepta ceremonia oficială", au comunicat funcționari din cadrul Ministerului Culturii al ținutului Krasnoiarsk.

Российский певец Дмитрий Хворостовский во время интервью - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova își ia rămas bun de la Dmitri Hvorostovski

Hvorostovski s-a stins din viață pe 22 noiembrie la Londra, la vârsta de 55 de ani, după o boală îndelungată.

La sfârșitul lunii iunie 2015 cântărețul a anunțat că suferă de tumoare la creier. Hvorostovski s-a născut la Krasnoiarsk și era cetățean de onoare al acestui oraș și al ținutului Krasnoiarsk.

Hvorostovski și-a susținut concertul de adio la Krasnoiarsk, în luna iunie.

Luni, în sala „P. Ceaikovski" a Filarmonicii din Moscova, a avut loc ceremonia de rămas bun de la marele artist de operă.

Hvorostovsi a indicat în testament ca, după incinerare, cenușa să fie înhumată o parte la Moscova și o parte la Krasnoiarsk. La Moscova urna a fost îngropată marți la cimitirul Novodevicie.

Fluxul de știri
0