Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova își ia rămas bun de la Dmitri Hvorostovski

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaРоссийский певец Дмитрий Хворостовский во время интервью
Российский певец Дмитрий Хворостовский во время интервью - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de fani ai artistului au venit să-l conducă pe ultimul drum

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. La Moscova au început funeraliile renumitului cântăreț de operă Dmitri Hvorostovski.

La intrarea în Filarmonica din Moscova un număr impunător de oameni cu buchete de flori au format rând pentru a intra să-și ia rămas bun de la Hvorostovski.

Pe clădirea Filarmonicii este atârnat portretul artistului, pe care este scris: „Întotdeauna vei rămâne cu noi". Din difuzoare se aude muzică în interpretarea lui Dmitri Hvorostovski.

După ceremonia de adio va urma procedura incinerării. Conform testamentului lăsat de artist, cenușa acestuia va fi înhumată la Moscova (la cimitirul Novodevicie) și la Krasnoiarsk.

Hvorostovski a decedat în dimineața zilei de 22 noiembrie, la Londra, la vârsta de 55 de ani, după o boală îndelungată. La sfârșitul lunii iunie 2015, artistul, care a locuit mulți ani în capitala Marii Britanii, a declarat că suferă de tumoare la creier. Hvorostovski s-a născut la Krasnoiarsk și este cetățean de onoare al acestui oraș și al ținutului Krasnoiarsk.

 

Fluxul de știri
0