SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaКНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны
КНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны - Sputnik Moldova
Abonare
Trump a amenințat Coreea de Nord cu "distrugerea totală", dar acum Casa Albă bate în retragere - "nu vrem război cu voi!"

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. După întregul șir de declarații belicoase și amenințări cu "distrugerea totală", Casa Albă a reacționat la afirmațiile ambasadorului RPD Coreeană. "Nu am declarat război Coreei de Nord, sincer, sugestia respectivă este absurdă" a spus purtătoarea de cuvânt a președinției americane, Sarah Sanders.

Ieri, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat la New York că președintele american Donald Trump a anunțat război țării sale.

"Din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere americane, chiar și atunci când acestea nu se află în spațiul nostru aerian", a declarat minstrul de la Phenian.

Pe de altă parte, minstrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-Wha, a cerut Statelor Unite "să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord". Wste foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări, a comentat ministrul.

Ministrul sud-coreean "a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aștepta în dezvoltarea unei arme nucleare", transmite Agerpres, confirmând astefel declarațiile și amenințările Nordului.

Vineri, Kim Jong Un a anunțat că va urma un test al unei bombe cu hidrogen în Pacific, fapt care a șocat comunitatea internațională.

Fluxul de știri
0