Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine sunt candidații care vor să ocupe funcția de director al CNA

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Patru candidaturi au depus dosarele pentru a participa la concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Până la această oră au fost depuse patru dosare pentru participarea la concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă la ședința Comisie parlamentare Juridice, Numiri și Imunități. 

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
Cine a depus dosarul pentru a ocupa funcția de director CNA

Este vorba despre Veaceslav Guțan (Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare și Sfânt”), Bogdan Zumbreanu (CNA), Igor Carlașuc (CNA) și Andrian Moroi (jurist). 

”Până la ora 17:00 mai așteptăm candidaturi. La următoarea etapă o să discutăm CV-urile și concursul propriu zis, criteriile căruia vor fi stabilite de comisie”, a declarat președintele Comisiei, Raisa Apolschi. 

Concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție a fost anunțat pe data de 19 octombrie. Data limită de depunere a dosarelor este 29 noiembrie, ora 17:00.  

CNA rămâne fără director. Viorel Chetraru își încheie mandatul>>>

Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, a expirat la 25 octombrie 2017. Potrivit legislației naționale, directorul CNA este numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Funcția de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Fluxul de știri
0