Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine a depus dosarul pentru a ocupa funcția de director CNA

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară Juridică, Numiri și Imunități a inițiat concursul pentru ocuparea funcției de director al CNA la 19 octombrie.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Din data de 19 octombrie, când a fost anunțat concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), nici un candidat încă nu și-a depus dosarul la Comisia parlamentară Juridică, Numiri și Imunități, a declarat pentru Sputnik Moldova președintele Comisiei, Raisa Apolschi. 

Deputatul a precizat că până la încheierea perioadei de concurs mai sunt încă nouă zile. 

Виорел Кетрару - Sputnik Moldova
Societate
Înainte de a pleca din funcție, directorul CNA s-a adresat către FBI

”Data limită de desfășurare a concursului este 29 noiembrie. Până la această oră, încă nimeni nu a depus dosarul de participare la concurs”, a declarat președintele comisiei. 

Comisia a inițiat concursul pentru ocuparea funcției de director CNA la 19 octombrie. Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, a expirat la 25 octombrie 2017.

Potrivit legislației naționale, directorul CNA este numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Funcția de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Candidatul la funcţia de director este selectat pe bază de concurs organizat de Comisia Juridică, Numiri şi Imunităţi a Parlamentului, cu atragerea în calitate de observatori a reprezentanţilor societăţii civile sau a reprezentanţilor mediului academic.

Fluxul de știri
0