Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Duminică, în Moldova vor avea loc alegeri

© REUTERS / Gleb GaranichВыборы в Молдавии
Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
În această duminică, câteva localități din țară își vor alege primarii

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit că, duminică, 3 decembrie, în două localități din Republica Moldova va avea loc turul doi al alegerilor, iar într-o localitate va avea loc votarea repetată.

Astfel, turului al doilea de scrutin se va desfășura în orașul Sângera, municipiul Chișinău și comuna Berlinți, raionul Briceni. Alegătorii vor avea de ales între cei doi candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidați se retrage din cursa electorală înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Comisia Electorală Centrală se mută în sediul Procuraturii Generale

Totodată, CEC a declarat nevalabile alegerile primarului comunei Lăpușna, raionul Hâncești, din 19 noiembrie 2017 și a stabilit pentru data de 3 decembrie curent desfășurarea votării repetate pentru alegerea primarului comunei.

Amintim că pe 19 noiembrie au avut loc alegeri locale noi în zece localități din țară: orașul Sângera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zârnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hâncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești.

În cursa pentru funcția de primar în cele zece localități s-au înscris în total 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați).

Fluxul de știri
0