Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia Electorală Centrală se mută în sediul Procuraturii Generale

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova se va muta în clădirea Procuraturii Generale

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. În sediul Procuraturii Generale, amplasat pe strada Bănulescu-Bodoni 26, se va muta Comisia Electorală Centrală (CEC). Anunțul a fost făcut, miercuri, în Parlament, de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari. 

Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Justiției, Procuratura Generală a Republicii Moldova va avea un sediu nou. Procuratura Generală se mută  din strada Bănulescu-Bodoni 26 pe adresa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu sediul Procuraturii Generale

În clădirea de pe Bănulescu Bodoni, potrivit ministrului, își va avea sediul Comisia Electorală Centrală, deși solicitări au venit și din partea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. 

”Ne gândim să fie amplasată CEC. Solicitare este și din partea Inspectoratului Fiscal”, a declarat ministrul în cadrul audierilor cu privire la implementarea reformei în sistemul judecătoresc din țară. 

În prezent, Comisia Electorală Centrală își are sediul pe adresa Vasile Alecsandri 119. 

Procuratura Generală se mută pe adresa Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73. Pregătirile legate de amplasarea Procuraturii într-o nouă clădire sunt în prezent în toi. 

În clădirea situată pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr.73, va fi dislocat Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura Generală, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (Oficiul Central) şi a Procuratura municipiului Chişinău (Oficiul Principal).

Toate aceste instituții se vor afla într-un sediu unic, cu un personal total de 338 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar.

Fluxul de știri
0