Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii privind ancheta în cazul avionului prăbușit în Coasta de Fildeș

© AFP 2024 / ISSOUF SANOGOAvion prăbușit în Coasta de Fildeș
Avion prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Abonare
Patru moldoveni și-au pierdut viața în urma catastrofei aviatice produse pe 14 octombrie în Coasta de Fildeș

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Conducerea Autorității Aeronautice Civile (AAC) s-a întâlnit cu rudele piloților moldoveni decedați în urma prăbușirii unei aeronave în Coasta de Fildeș pentru a le informa în privința evoluției anchetei de investigare a cauzelor producerii accidentului.

Potrivit vicedirectorului AAC Nicale Buzu, conducătorul grupului de experți moldoveni care s-au deplasat la locul accidentului, reprezentanții Agenției de Investigare a Accidentelor din Coasta de Fildeș au demonstrat maximă deschidere și interes pentru realizarea unei investigații obiective.

La rândul lor, rudele aviatorilor care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei și-au exprimat speranța că subiectul nu va fi dat uitării de către autorități, iar ancheta va fi obiectivă și transparentă. Ei au accentuat că nu au nevoie doar de suport de financiar, ci și de o claritate privind cauza accidentului.

Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Societate
Cine sunt moldovenii decedaţi în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş

Vicedirectorul AAC a informat că un prim raport privind accidentul va fi întocmit după ce se va încheia descifrarea datelor de pe cutiile negre. Buzu a subliniat că la definitivarea raportului vor participa și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

În același timp, rudele aviatorilor au fost rugate sa informeze Autoritatea Aeronautică în legătură cu condițiile în care sunt eliberate compensațiile din asigurarea pe viață prevăzută pentru fiecare membru al echipajului conform standardelor internaționale, astfel încât să poată urmări dacă familiile își primesc banii cât mai curând și în volum deplin.

Aeronava AN 26-100, care aparținea companiei Valan International Cargo Charter, transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză. Aeronava din Republica Moldova era închiriată de armata franceză. La bordul avionului erau zece persoane, șase moldoveni și patru francezi. În urma prăbușirii aeronavei în Oceanul Atlantic, patru moldoveni au murit, iar ceilalți membri ai echipajului au fost grav răniți.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că piloţii moldoveni care au murit în accidentul aviatic erau experimentaţi, cu mii de ore de zbor la activ pe aeronava AN-26. Aceştia constituiau unul dinte cele mai valoroase echipe de aviatori din Moldova.

Fluxul de știri
0