Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bradul-surpriză: Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă la Chișinău

© Sputnik / Alina Denisencoелка
елка - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Capitalei nu divulgă informația cu privire la Pomul de Crăciun care va fi instalat în centrul Chișinăului și promite că va veni cu o surpriză

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Administrația Chișinăului a analizat toate variantele și deja a decis cum va arăta bradul instalat în centrul Capitalei, însă deocamdată nu a divulgat detalii, dorind să le facă chișinăuienilor o surpriză.

Anterior, Guvernul Moldovei a hotărât să-și asume organizarea manifestărilor legate de sărbătorile de iarnă. Astfel, târgul de Crăciun nu va mai fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale, ci pe strada 31 august 1989, pe segmentul cuprins între străzile G. Bănulescu-Bodoni și A. Pușkin. Tot în acest spațiu, Cabinetul de Miniștri va instala și un Pom de sărbătoare.

La rândul său, Primăria capitalei a decis să nu încalce tradiția și va instala Pomul „său" pe locul obișnuit, în piața din fața clădirii Guvernului Republicii Moldova.

Елочный базар - Sputnik Moldova
Sărbătorile de iarnă bat la ușă: Cât ne va costa anul acesta Pomul de Crăciun

„În acest an vom avea un Pom deosebit. Va fi o surpriză pentru toată lumea. Dar s-ar putea să nu reușim cu instalarea până pe 1 decembrie", a declarat luni în fața jurnaliștilor Galina Leahu, director adjunct al Asociației „Spații Verzi".

Totodată, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a subliniat că autoritățile municipale și-au pus ca scop să instaleze Pomul până la 1 decembrie, însă, dacă se va întârzia, chișinăuienii vor fi anunțați.

Totodată, ea a subliniat că, începând cu anul 2018, procedura de identificare a bradului pentru Pomul de Crăciun din capitala țării va fi modificată.

"Vom schimba viziunea și modalitatea de căutare a bradului. Trebuie să găsim o nouă formulă, astfel ca să nu afectăm natura, dar să avem cel mai frumos brad din țară", a declarat Silvia Radu.

Primarul interimar a adăugat că în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, administrația municipală a planificat să organizeze în centrul capitalei concerte și focuri de artificii.

Anterior, Primăria a anunțat că anul acesta va renunța la instalarea caruselului pentru copii în piața din centrul Capitalei.

Fluxul de știri
0