Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătorile de iarnă bat la ușă: Cât ne va costa anul acesta Pomul de Crăciun

© Sputnik / Miroslav RotariЕлочный базар
Елочный базар - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția „Moldsilva” a informat la ce preț vor fi vânduți anul acesta Pomii de Crăciun – brazi și pini

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Anul acesta, în Moldova vor fi puși în vânzare mai mulți brazi. Agenția „Moldsilva" a comunicat că, pe la mijlocul lunii decembrie, vor fi tăiați pentru sărbătorile de iarnă circa 58 de mii de brazi (cu 10 mii mai mulți decât în 2016) și 1600 de pini.

Aproape jumătate dintre acești pomi, 26 de mii, au fost crescuți în gospodăria silvică de la Strășeni, 8 mii la Edineț, 5,5 mii la Tighina, 2,5 mii la Călărași, 2,3 mii la Hâncești.

Елочный базар - Sputnik Moldova
Societate
Cum să alegem corect bradul de Crăciun. Ce ne sfătuiesc specialiştii

Agenția „Moldsilva" a stabilit următoarele prețuri: de la 36 de lei pentru un metru de brad și de la 25 de lei pentru un metru de pin. Prețurile sunt aceleași ca și în anul trecut. însă trebuie menționat că în acest caz este vorba de pomi cu înălțimea de la unu până la șase metri.

Pentru brazii mai înalți de 6 metri, cumpărătorul va trebui să achite suplimentar câte 100 de lei pentru fiecare metru, și câte 70 de lei pentru fiecare metru suplimentar de pin.

În afară de aceasta, vor fi comercializate și crenguțe de brad, a câte opt lei bucata.

Totodată, prețul cu amănuntul în târgurile de brazi este stabilit de către comercianți. Pentru aceștia nu sunt stabilite niciun fel de restricții. În anii precedenți, Pomii de Crăciun de 1 — 2 metri erau vânduți la prețul de 100 — 250 de lei.

Potrivit Codului contravențional, pentru tăierea ilicită a coniferelor, persoanele fizice sunt amendate cu 2 — 2,5 mii de lei, iar persoanele juridice vor trebui să achite 20 — 25 de mii de lei.

Fluxul de știri
0