Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Legea privind amnistia în Moldova a vizat peste 2700 de deținuți

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Legea privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost adoptată la 29 iulie 2016

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik.  Din 9 septembrie 2016, de când a intrat în vigoare Legea cu privire la amnistie în legătură cu aniversarea a 25-a de la independența Republicii Moldova, și până la 31 octombrie 2017, actul de clemență a fost aplicat în privința a 2742 de persoane deținute în instituțiile penitenciare, a declarat într-un interviu exclusiv pentru Sputnik-Moldova directorul interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), colonelul de justiție Aureliu Suhan. 

”Din numărul total de deținuți în privința cărora a fost aplicat actul amnistiei, 529 au fost liberați din instituțiile penitenciare, iar pentru 2213 condamnați li s-a redus din termenul de pedeapsă”, a declarat șeful DIP. 

Suhan a menționat în interviul pentru Sputnik-Moldova că, actul de amnistie a fost aplicat persoanelor deținute, caracterizate pozitiv pe parcursul executării pedepsei, cu risc de recidivă mediu sau redus, stabilit în urma evaluării psihologice. Potrivit legii, amnistia nu a fost aplicată față de persoanele care se fac vinovate de comiterea unor infracțiuni grave. De asemenea, documentul nu presupune eliberarea înainte de termen a persoanelor condamnate pentru corupție.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În 25 de ani de independenţă, au fost amnistiaţi aproape 6 mii de deţinuţi

Persoanele eliberate din detenție au beneficiat și de o indemnizație unică în mărime de 75 la sută din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent. În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului din decembrie 2015, a fost aprobat cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2016, în mărime de 5050 de lei.

Exclusiv: cum şi când vor fi amnistiaţi deţinuţii>>>

În total, de la proclamarea independenţei Republicii Moldova au fost amnistiaţi peste 7 mii de deţinuţi.

Fluxul de știri
0