Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum să evităm răcelile în sezonul rece. Iată șase alimente care ne ține sănătoși

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii au identificat șase alimente care pot ajuta la fortificarea imunității în sezonul rece

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. În sezonul rece, răcelile vă pot da târcoale tot mai des. De aceea, este esenţial să aveţi grijă de sistemul vostru imunitar,  iar o dietă sănătoasă vă poate ajuta. În general, substanţele nutritive, cum ar fi fierul, zincul şi vitamina C, sunt esenţiale pentru un sistem imunitar sănătos, potrivit csid.ro. Flavonoidele, care se găsesc în ceai, mere, legume crucifere şi alte alimente pe bază de plante pot avea numeroase beneficii pentru sistemul imunitar.

Specialiștii au identificat șase alimente care pot ajuta la fortificarea imunității în sezonul rece. Este vorba despre afine, usturoi, broccoli, somon, cartofi dulci și iaurt. 

Эпидемия гриппа. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să deosebim răceală sau sinuzită

Cercetările au aratat că afinele au un nivel ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva tuturor bolilor. Aceste fructe mici conţin, de asemenea, quercetin, un flavonoid care acţionează ca un antihistaminic şi antiinflamator şi poate proteja împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. Cercetătorii cred că efectul antihistaminic al quercetinului poate, de asemenea, să ajute la reducerea simptomelor date de alergii.

Usturoiul înseamnă mult mai mult decât o simplă aromă.  Căţelul de usturoi conţine allicina, un compus sulfuric cu antioxidanţi puternici. Un studiu realizat în 2001 demonstra că persoanele care au luat suplimente de usturoi timp de 12 săptămâni au avut mai puţine răceli. 

Broccoli este încărcat cu vitamina C, un nutrient care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, acest aliment conţine mai multă vitamină C decât o portocală. 

Somonul. Acest peşte bogat în omega-3 nu numai că ajută la reducerea riscului de boli de inimă, dar încurajează, de asemenea, producerea şi mişcarea celulelor limfocite, care ajută la susţinerea răspunsului imun. În plus, somonul este o sursă bogată de vitamină D, esenţială pentru o bună imunitate. 

Cartoful conţine amidon şi betacaroten, ideal pentru o piele strălucitoare. Organismul nostru transformă betacarotenul în vitamina A, un nutrient esenţial pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Vitamina A ne păstrează, de asemenea, membranele mucoase ale nasului, gâtului sănătoase şi funcţionale. 

Iaurtul conţine culturi vii şi active care ne alimentează sistemul nostru imunitar cu bacterii sănătoase. O ceaşcă de iaurt bogat în calciu asigură aproape 20% din necesarul zilnic de zinc, un mineral esenţial pentru funcţia imunitară sănătoasă.

Fluxul de știri
0