Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un primar a mers pe jos 300 de km până în Capitală pentru a se adresa Guvernului

© Sputnik / Rodion ProcaTransfăgărășan
Transfăgărășan - Sputnik Moldova
Abonare
Un primar dintr-o localitate a decis să atragă atenția Guvernului asupra unei probleme grave cu care se confruntă locuitorii, venind pe jos în Capitală, 300 de kilometri, timp de două săptămâni

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Un primar dintr-o localitate a renunțat la mașina de serviciu și a mers pe jos până în Capitală, pentru a semnala la Guvern o problemă majoră cu care se confruntă sătenii.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Primarul a comandat un troleibuz, în loc de taxi

Nu este vorba despre vreun edil din Republica Moldova, ci din țara vecină — România. Primarul orașului Copșa Mică, județul Sibiu, Tudor Mihalache, a parcurs drumul spre București pe jos 320 de kilometri timp de două săptămâni. 

Astfel, alesul local a decis să semnaleze Guvernului român problema gravă cu care se confruntă de ceva timp locuitorii urbei. Aceștia nu au apă potabilă la robinete. Unica șansă a locuitorilor urbei sunt cișmelele din oraș. 

Primarul orașului a mers pe jos la București în luna septembrie. La o lună de la audiența pe care a avut-o la Guvernul de la București, acesta a primit, potrivit presei române, un răspuns în bătaie de joc, care nici măcar nu are sfârșit. 

Documentul primit de la Guvern se încheie cu: ”Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să. Cu stimă, director”.

Fluxul de știri
0