Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambuteiajele matinale devin cartea de vizită a Chișinăului

© Sputnik / Мирослав РотарьПробки Кишинева
Пробки Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de chișinăuieni sunt nevoiți să întârzie la serviciu așteptând în ambuteiaje kilometrice, iar autoritățile municipale încă nu s-au gândit cum să adapteze capitala la numărului crescând de automobile.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Dimineața de marți, 6 septembrie, probabil, că nu s-ar fi deosebi cu nimic de o oarecare alta dacă… nu ar fi existat ambuteiajele extenuante din a căror cauză mii de chișinăuieni au întârziat la serviciu.

Dacă la sfârșitul lui august șoferii erau nevoiţi să piardă ore în şir pe străzile din oraș (ceea ce pentru Chișinău este inimaginabil), situaţia părea explicabilă, fiind cauzată de repetițiile pentru paradă. Locuitorii capitalei aveau o atitudine oarecum înţelegătoare față de ambuteiaje: era vorba totuşi de sărbătorirea a 25 de ani de independență a Moldovei!

ремонт дороги пробка автомобили Проспект Штефана чел Маре - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O stradă din Chişinău, închisă până în octombrie

În prima zi de școală, când în instituţiile de învăţământ aveau loc careurile solemne dedicate zilei de 1 septembrie, pe străzile din Chișinău era iarăşi haos. Și atunci locuitorii capitalei au dat dovadă de înţelegere: copiii au mers la școală, părinții i-au dus cu mașina…. Dar a venit 6 septembrie, iar ambuteiajele în oraş au rămas aceleaşi.

Evident, trebuie să luăm în considerare faptul că Chișinăul, pur și simplu, nu este adaptat la un număr atât de mare de mijloace de transport.

Pe de altă parte, nici autoritățile municipale nu s-au gândit cum să adapteze capitala la realităţile în permanentă schimbare.

Iar acest lucru îi irită cel mai mult pe orășeni. Diriguitori există, însă deciziile judicioase din partea acestora lipsesc. Iată de ce, în scurt timp ambuteiajele din oraș ar putea deveni o carte de vizită a capitalei.

Putem lupta cu ambuteiajele?

Dumneavoastră cum considerați?

© Sputnik / Daria ZimbelskaiaAmbuteiaj
Ambuteiaj - Sputnik Moldova
Ambuteiaj

Fluxul de știri
0