„Gazprom" a construit peste 520 de kilometri din gazoductul „Turkish Stream"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaLucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream
Lucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream - Sputnik Moldova
Abonare
Până la ora actuală au fost construiți deja peste 520 de kilometri de gazoduct din proiectul „Turkish Stream", a anunțat serviciul de presă al companiei ruse „Gazprom"

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Reprezentanții „Gazprom" au precizat că pe cei peste 520 de kilometri de gazoduct sunt construite două conducte.

La ora actuală, potrivit celor de la „Gazprom", lucrările de construcție se desfășoară deja în zona economică a Turciei.

Stație de distribuție a gazelor naturale din „Nejuhiv”, Ucraina - Sputnik Moldova
Catastrofal: Ucraina pierde 3 miliarde de dolari din cauza North Stream 2

Acest gazoduct, potrivit gigantului rus, „va permite diversificarea livrărilor de gaze și va contribui la sporirea securității energetice în Europa".

Anterior premierul Turciei a declarat că lucrările de construcție a acestui tronson de importanță strategică se desfășoară mai rapid decât a fost preconizat inițial.

Construcția acestui gazoduct a provocat îngrijorare la Kiev. Potrivit calculelor companiei ucrainene de distribuție a gazelor naturale, „Naftogaz", atunci când vor fi date în exploatare ambele conducte ale gazoductului „Turkish Stream", Kievul va pierde din cauza reducerii tranzitului de gaze pe teritoriul ucrainean circa un miliard de dolari.

Totodată, autoritățile de la Kiev privesc cu o îngrijorare și mai mare proiectul „North Stream 2". Atunci când acesta va începe să funcționeze pierderile Ucrainei ar putea să ajungă la cifra de trei miliarde de dolari anual.

Fluxul de știri
0