Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iohannis i-a răspuns lui Dodon: Când va vizita Republica Moldova - VIDEO

© Photo : Facebook / Klaus IohannisKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României a avut o reacție evazivă la invitația Președintelui Republicii Moldova de a efectua o vizită oficială în țara noastră

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Șeful statului român, Klaus Iohannis, a declarat că omologul său moldovean, Igor Dodon, va primi un răspuns la invitația pe care i-a făcut-o „in due time", adică foarte curând.

Iohannis, citat de presa din România, a precizat că expresia „in due time" face parte din limbajul diplomatic.

Pe data de 30 octombrie curent, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. În cadrul discuției, liderul de la Chișinău i-a transmis președintele român invitația de a vizita Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon și ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Politică
Dodon îi face lui Iohannis o propunere greu de refuzat

Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă", a scris atunci președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Igor Dodon este convins că "relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni".

Fluxul de știri
0