Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon îi face lui Iohannis o propunere greu de refuzat

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță
Președintele Igor Dodon și ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Igor Dodon i-a făcut o propunere neașteptată președintelui României, Klaus Iohannis, prin care speră să găsească noi oportunități de cooperare între cele două țări

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Președintele Igor Dodon l-a invitat oficial pe președintele României, Klaus Iohannis, să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova. Scrisoarea i-a fost înmânată luni ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

”Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a scris președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Igor Dodon este convins că ”relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”.

Totodată, el a mai subliniat că doar prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și speră că președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău.

Luni, președintele moldovean Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova cu care a discutat necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între cele  două state.

Fluxul de știri
0