Detalii șocante în cazul tinerei torturate în Italia: Ce spune mama acesteia

© AP Photo / Gregorio BorgiaИтальянские карабинеры
Итальянские карабинеры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tânăra salvată de carabinierii italieni, după ce a fost sechestrată și torturată timp de zece ani într-o localitate din Calabria, Italia, este din județul Constanța, România

CHIȘINĂU, 24 — Sputnik. Presa italiană a dezvăluit detalii terifiante cu privire la chinurile prin care a trecut timp de zece ani o româncă, acestea întrecând prin cruzime scenariile unor filme de groază.

În 2007, Maricela Cristina, o românca din comuna Cerchezu, județul Constanța, care avea pe atunci 19 ani, a plecat în Italia și s-a angajat ca îngrijitoare într-o familie. Coșmarul a început după moartea bătrânei, când fiul acesteia a pus la cale planul de groază.

Tânăra a fost ținută timp de 10 ani într-un beci plin de șobolani, era nevoită să doarmă pe niște cartoane, fiind exploatată sexual și supusă unor chinuri inimaginabile. În acest răstimp, femeia a născut doi copii, un băiat care are acum nouă ani și o fetiță de trei ani.

Polițiștii italieni au descoperit din întâmplare acest caz șocant, atunci când, la un control de rutină, au văzut băiatul mai mare, murdar și cu hainele rupte, în mașina italianului în vârstă de 50 de ani.

Oamenii legii au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului, iar ceea ce au descoperit i-a șocat. Românca se afla într-o încăpere subterană, era slabă și murdară și părea că nu realizează ce se întâmplă în jurul ei. Carabinierii au fost nevoiți să-și pună măștile pe față din cauza miasmelor insuportabile.

Femeia era legată de o scară de fier fixată în pământ, era învelită cu o cuvertură murdară, avea trupul plin de echimoze, era murdară și moartă de foame, părând paralizată, scrie cotidianul Italian Corriere della Sera, citat de reporterntv.ro.

Torturile pe care le-a suportat tânăra au fost atât de crunte, încât este de mirare că a supraviețuit.

"Îi spărgea capul și i-l cosea cu nailon de undiță. O ținea izolată și legată de pat de zece ani. O punea să-și mănânce propriile excremente sau îi dădea alimente alterate. A violat-o chiar și în timpul celor două perioade de graviditate", a titrat cotidianul Italian Corriere della Sera.

Atunci când a născut, nu a avut parte de îngrijiri medicale. Procurorul Italian care a cerut arestarea bărbatului a declarat că în 30 de ani de carieră nu a mai întâlnit așa ceva. Femeia și copii se află acum în custodia autorităților italiene.

Publicația adevărul.ro scrie că Familia tinerei locuieşte în comuna Cerchezu, judeţul Constanţa. Mama sa, Maria Trofoşilă, mai are două fete. Aceasta ar fi căutat-o anterior prin Italia, a încercat să afle unde se află fiica ei de la fetele din România cui care a plecat în Italia, însă fără vreun rezultat.

"Să dea Dumnezeu să fie sănătoşi nepoţii, să ajungă cu bine acasă! Să o văd eu că este bine! Nici nu ştiţi cât de mult mă bucur c-a fost găsită", a spus mama fetei, potrivit sursei.

Atunci când a plecat în Italia, Maricela a lăsat acasă un băiețel, care la acea vreme avea doi ani. Acesta se află în custodia tatălui său.

Polițist italian - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO) Greu de imaginat: Tânără torturată și abuzată sexual 10 ani în Italia

Primarul localităţii Cerchezu, Ştefan Chelaru, spune că este vorba de o familie dezorganizată. Maria Trofoşilă a făcut trei copii cu trei bărbaţi. El îşi aminteşte că, în urmă cu câţiva ani, mama sa a anunţat dispariţia tinerei şi a fost căutată inclusiv de DIICOT.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile competente italiene, prin Consulatul General al României la Bari.

"Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale", subliniază MAE într-un comunicat.

Potrivit sursei, în prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială.

Fluxul de știri
0