Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Greu de imaginat: Tânără torturată și abuzată sexual 10 ani în Italia

© AFP 2022 / Andreas SOLAROPolițist italian
Polițist italian - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Carabinierii italieni au salvat o româncă și pe cei doi copii ai ei, sechestrați timp de zece ani, într-o localitate din Calabria, Italia

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Presa italiană a descris coșmarul prin care a trecut românca, acum în vârstă de 29 de ani, într-o localitate din Calabria, sudul Italiei. Tânăra a fost ținută într-o încăpere subterană, legată de pat, torturată și abuzată sexual.

În 2007, românca s-a angajat să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare, relatează presa italiană, citată de digi24. Coșmarul a început după moartea bătrânei, când fiul acesteia a pus la cale planul de groază. Acesta a supus-o pe româncă abuzurilor sexuale și unor violențe greu de imaginat.

În această perioadă, în urma abuzurilor sexuale, s-au născut cei doi copii, care au fost obligaţi să trăiască în aceleaşi condiţii ca mama lor: într-o pivniţă, în spatele unei uşi legate cu lanţuri, fără apă, curent, servicii de igienă, printre şobolani şi şoareci şi obligați să doarmă pe niște cartoane.

Polițiștii italieni au descoperit din întâmplare acest caz șocant, atunci când, la un control de rutină, au văzut băiatul mai mare, murdar și cu hainele rupte, în mașina italianului în vârstă de 50 de ani.

Rape - Sputnik Moldova
Societate
Strigător la cer: Un minor exploatat sexual de directorul școlii – VIDEO

Oamenii legii au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului, iar ceea ce au descoperit i-a șocat. Nu a fost nevoie de cercetări amănunţite ca să-şi dea seama că femeia era pur şi simplu o sclavă, care nu mai realiza ce i se întâmplă după atâţia ani de tortură. Nu mai făcuse baie de un an, iar rănile de pe corp, cusute cu aţă pescărească i-au cutremurat până şi pe oamenii legii.

Românca a trecut prin chinuri groaznice, de multe ori chiar de faţă cu cei doi copii. De multe ori, copilul mai mare era chiar obligat să participe la ritualurile de tortură aplicate mamei lui.

Ea şi cei doi copii au fost imediat mutaţi într-o altă casă, iar bărbatul — cu antecedente penale pentru abuzuri sexuale — a fost reținut miercuri dimineaţă.

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate și a întreprins, de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente italiene, în vederea obținerii unor informații oficiale privind identitatea și situația victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

Fluxul de știri
0