Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt cheltuiți banii în sistemul de sănătate din Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații de la Chișinău au adoptat o lege care obligă prestatorul de servicii și Compania Națională de Asigurări în Medicină să facă publice contractele încheiate cu prestatorul de servicii medicale

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate de prestatorul de servicii medicale și contractul încheiat cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va fi publicat pe paginile web oficiale ale ambelor instituții. 

La spital - Sputnik Moldova
Cât va costa în 2018 polița de asigurare medicală în Moldova

Deputații de la Chișinău au votat, în lectură finală, modificări la Legea cu privire la asistența medicală. 

”Aceste modificări au drept scop remedierea situației care în prezent există în procesul asigurării transparenței privind activitatea CNAM, în special în partea ce ține de modul de utilizare a mijloacelor financiare acumulate în fondul pentru achitarea serviciilor medicale”, susține autorul proiectului deputatul Oxana Domenti. 

Prevederile  se referă la publicarea, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de acordare a asistenţei medicale, a informaţiei despre numărul contractului şi data când acesta a fost încheiat cu prestatorul de servicii medicale, spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate, precum şi volumul şi modul de virare a mijloacelor financiare pentru serviciile medicale. 

Aceste date vor fi publicate atât pe pagina oficială web a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cât  şi pe cea a prestatorului de servicii.

Fluxul de știri
0