Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Ce făceau doi indivizi cu motociclete în zona de frontieră

© border.gov.mdMotocicletă reutilată pentru a transporta lemn furat din pădure
Motocicletă reutilată pentru a transporta lemn furat din pădure - Sputnik Moldova
Abonare
Asta depășește orice imaginație: moldovenii fură lemn din pădurea statului cu motocicleta. Și nu de oriunde din pădure, ci din zona de frontieră.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră "Briceni", oamenii legii au sechestrat două motociclete fără plăcuțe de înmatriculare, care erau reutilate pentru transportarea de încărcături. Poliția de frontieră anunță într-un comunicat de presă că unul dintre cei doi motocicliști nu deținea actele pentru motocicletă, iar al doilea a fugit.

Полуоткрытый люк - Sputnik Moldova
Mafia fierului uzat pradă orașul, iar poliția prinde doar pești mărunți

Întâmplarea a avut loc în data de 22 noiembrie, era trecut de miezul nopții, ora 01:55. În timpul desfășurării misiunii de serviciu, patrula Sectorului Poliției de Frontieră "Briceni" a observat două motociclete, care goneau pe șoseaua dintre orașul Briceni și satul Cotiujeni. Omenii legii au încercat să-i oprească pe cei doi motocicliști pentru verificările de rigoare, doar că conducătorii nu s-au supus somațiilor și cerințelor angajaților Poliției de Frontieră, continuând să se deplaseze în viteză.

După ce au parcurs câțiva kilometri, cele două motociclete au luat-o pe drumuri diferite și, profitând de întunericul de afară, au încercat să se ascundă.
Patrula Sectorului Poliției de Frontieră "Briceni" a solicitat sprijinul echipei mobilă a Direcției regionale NORD pentru cercetarea regiunii și reținerea mijloacelor de transport.

La scurt timp, în apropierea nemijlocită de linia de frontieră, oamenii legii au găsit una din cele două motociclete și pe proprietarul ei. Acesta s-a dovedit a fi locuitor al satului Beleavinți, raionul Briceni, în vârstă de 24 de ani. Tânărul nu a putut prezenta actele de însoțire pentru unitatea de transport și a refuzat să spună de ce a fugit de polițiștii de frontieră.

Lucrători la o morgă, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Oficial: Medicii din Bălți au alungat pacienta din spital ca să moară acasă

Totodată, echipa de control a depistat nu departe cea de-a doua motocicletă abandonată, conducătorul auto reușind să fugă de la fața locului. În rezultatul verificărilor ulterioare acesta a fost identificat, urmând ca polițiștii de frontieră să întreprindă măsurile necesare pentru atragere la răspundere.

Din cercetările primare s-a constatat că ambele motociclete, fără plăcuțe de înmatriculare, au suportat modificări în construcție, acestea fiind adaptate pentru a transporta încărcături. Și anume ele erau folosite la transportarea produselor lemnoase.

Unitățile de transport au fost ridicate de oamenii legii și depuse la Sectorul Poliției de Frontieră "Briceni" până la finalizarea cercetărilor.

La ora actuală, polițiștii de frontieră întreprind măsurile speciale de investigație, cu acumularea probelor, iar conducătorii auto riscă să fie trași la răspundere contravențională, în conformitate cu legislația în vigoare.

Fluxul de știri
0