Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voronin: Nu există dovezi că sistemul prezidențial e mai bun ca cel parlamentar

© Sputnik / Miroslav RotariВладимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că experiența niciunui stat nu a demonstrat că republica prezidențială este mai eficientă decât republica parlamentară

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Fostul președinte al țării Vladimir Voronin consideră că regimul prezidențial, în cazul Republicii Moldova, nu este doar lipsit de eficiență, ci și periculos.

„Nu s-a dovedit nicăieri că regimul prezidențial este mai eficient decât cel parlamentar", a declarat liderul PCRM.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Voronin, despre prieteni, trădători și renumitele sale perle verbale

Potrivit lui, într-o țară ca Moldova, cu tradiții democratice deocamdată slabe și cu o experiență sumară în ceea ce înseamnă funcționarea statului de drept, sistemul prezidențial este foarte periculos, pentru că ar putea să devină președinte unul ca Chirtoacă sau mult mai grav, unul ca Hitler.

Voronin susține că cei 101 de deputați din Parlament, chiar dacă unii dintre ei ar avea probleme de integritate, sunt reprezentanții poporului și sunt conștienți de decizia pe care o iau la alegerea șefului statului.

Fluxul de știri
0