Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Relațiile Republicii Moldova cu UE și NATO, analizate la Bruxelles

© REUTERS / ERIC VIDALPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22 – 25 noiembrie, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). 

Polonia, oraşul Poznan, catedrala - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Polonia este gata să ajute Moldova ca să ajungă în NATO și UE

Sesiunea plenară a Parteneriatului Estic va avea loc vineri, 24 noiembrie. Filip va rosti un discurs în numele Republicii Moldova.

La Bruxelles, prim-ministrul moldovean va avea întrevederi cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Johannes Hahn, Comisar european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare.

Șeful Executivului de la Chișinău va vizita și Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, unde va dialoga cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

În marja Summit-ului, prim-ministrul va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu membrii diasporei moldovenești din Belgia.

Fluxul de știri
0