Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Polonia este gata să ajute Moldova ca să ajungă în NATO și UE

© studytoeu.comPolonia, oraşul Poznan, catedrala
Polonia, oraşul Poznan, catedrala - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul moldovean de Externe, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Witold Waszczykowski

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Polinia este gata să ajute Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană și NATO, a declarat ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, în cadrul întrevederii cu omologul său moldovean, Andrei Galbur, care a avut loc marți, la Varșovia.

NATO - Sputnik Moldova
NATO în Europa de Est: de ce vrea Polonia să-și consolideze apărarea

"Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Noi sperăm mult că acesta va fi pus în aplicare în timpul apropiat", a declarat Waszczykowski, fiind citat de RIA Novosti.

"Noi suntem gata să ajutăm. Avem tot interesul ca Moldova să meargă pe calea integrării europene. Polonia este gata să împărtășească experiența sa pe calea integrării europene și euroatlantice", a declarat ministrul polonez de Externe.

Totodată el a spus că este importantă activitatea țării noastre în cadrul Parteneriatului Estic.

"Parteneriatul Estic" este singurul mecanismul care îi apropie pe partenerii noștri de Europa și este un factor de stabilitate în estul Europei", a declarat ministrul polonez de Externe.

La rândul său, ministrul moldovean de Externe a spus că angajamentele față de Uniunea Europeană sunt cea mai mare prioritate a Republicii Moldova.

Următrește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0