Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O delegație din Moscova, întoarsă înapoi de pe Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, în cadrul procedurii de control al trecerii frontierei de stat, polițiștii de Frontieră au acționat în conformitate cu competențele instituționale, fără abateri disciplinare

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. În această dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău la 10 cetățeni ai Federației Ruse nu le-a fost autorizată intrarea în Republica Moldova, fiind întorși în Rusia. Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul nu le-a permis artiștilor ruși să meargă în Transnistria
 

Este vorba despre o delegație a administrației locale din Moscova, experți și specialiști din diverse domenii, care urmau să participe la Forumul de Afaceri Moscova-Bălți-Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Bălți.  

”Motivul neautorizării trecerii frontierei de stat a fost nejustificarea scopului vizitei în țară. La nivelul Poliției de Frontieră nu exista informația precum că persoanele ar fi parte a unei delegații oficiale, aflându-se doar în timpul procedurii de trecere a frontierei, precum și nici delegația nu a putut prezenta documentele necesare pentru realizarea unei astfel de vizite, eliberate de MAEIE”, a precizat Novițchi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, în cadrul procedurii de control al trecerii frontierei de stat, polițiștii de frontieră au acționat în conformitate cu competențele instituționale, fără abateri disciplinare.


Fluxul de știri
0