Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul nu le-a permis artiștilor ruși să meargă în Transnistria

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a cerut ambasadorului rus la Chișinău să intervină în incidentul în care sunt implicați artiștii ruși

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a cerut ambasadorului rus la Chișinău să contribuie la soluționarea problemei artiștilor ruși care au fost reținuți în Aeroportul Chișinău.

Joi, un grup de artiști ruși, din care fac parte Dmitri Dunaev, Laisan Mingazova, Irina Maslova și eroul Uniunii Sovietice Vladimir Badoevici Gasoian, au aterizat la Chișinău pentru a merge în regiunea transnistreană într-o misiune de binefacere. Artiștii însă au fost reținuți de Poliția de Frontieră.

"I-am ordona ambasadorului rus să intervină de urgență în soluționarea situației", a scris Rogozin pe Twitter.

Дал поручение Роспосольству немедленно вмешаться в разрешение ситуации

Pe rețea a fost publicat și un mesaj al respectivilor artiști, care se arată uimiți de cele întâmplate. Ei spun că imediat ce au coborât din avion, au fost urcați într-o mașină și duși la borul serviciului de securitate al aeroportului. Acolo au fost întrebați care este scopul vizite și li s-a spus că sunt deportați înapoi în Federația Rusă pentru că au venit să participe la manifestațiile dedicate împlinirii a 25 de ani e la instituirea misiunii de menținere a păcii Nistru.

Artiștii ruși se arată revoltați de acțiunile autorităților moldovene.

Fluxul de știri
0