Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova trimite militari la București

© Sputnik / Мирослав РотарьРепетиция военного парада
Репетиция военного парада - Sputnik Moldova
Abonare
Un contingent format din militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova va defila la parada militară de la București

CHIŞINĂU, 22 — Sputnik. Un contingent al Armatei Naționale va participa la Parada militară de la Bucureşti, ce va avea loc vineri, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Victory Day Parade in Moscow - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, prezentă la cel mai înalt nivel la Parada de 9 mai din Piața Roșie

Plutonul moldovenesc ce va participa la eveniment este format din 33 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare. Acesta va defila în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, alături de militari din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Sursa oficială mai informează că formaţia de militari ai Armatei Naţionale va fi condusă de locotenentul major Vitalie Josan, comandantul Companiei Gărzii de Onoare, iar drapelul de stat va fi purtat în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti de plutonierul Valeriu Băţ.

Ministerul Apărării amintește că Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014.

Fluxul de știri
0