Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon a dezvăluit când ar putea veni Putin în Moldova

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul conferinței live cu cetățenii, Ugor Dodon s-a referit și la eventuala vizită a lui Vladimir Putin în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. În cadrul conferinței live cu cetățenii pe rețeaua de socializare "Odnoklassniki", Igor Dodon a explicat când ar putea întreprinde o vizită în țara noastră președintele rus Vladimir Putin.

"I-am făcut o invitație lui Vladimir Putin. Am discutat această chestiune. Anul viitor, în Federația Rusă vor avea loc alegeri prezidențiale. Sper ca totul să fie bine, în pofida tuturor provocărilor și dorinței unora de a destabiliza situația. După alegerile din martie a președintelui Rusiei, în Moldova va începe campania electorală (pentru alegerile parlamentare — red.). Consider că ar fi real ca Vladimir Vladimirovici să vină în țara noastră în 2019", a subliniat Dodon.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon l-a asigurat pe Putin că nu va promulga nici o lege antirusească

El și-a exprimat speranța că această vizită va avea loc în contextul "soluționării unor probleme concrete globale. Poate și a chestiunii transnistrene".

Ultima vizită a lui Putin în Moldova a avut loc în 2008, pe când acesta ocupa funcția de prim-ministru al Federației ruse.

Președintele Moldovei a mai precizat că l-a invitat și pe Patriarhul Moscovei si al Întregii Rusii, Kiril să viziteze Republica Moldova.

"Au fost discuții prealabile, sper că această vizită va avea loc în luna septembrie, atunci când vom organiza în Moldova Congresul Familiei", a precizat liderul moldovean.

Fluxul de știri
0