Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Federației Ruse a condamnat profanarea monumentului lui Pușkin

© Sputnik / Мирослав РотарьВозложение цветов у Посольства Российской Федерации
Возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse în Chișinău a luat atitudine în cazul profanării monumentului lui Alexandr Pușkin din Fălești.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a condamnă gestul de vandalism comis în parcul central din orașul Fălești prin care a fost profanat monumentul marelui poet rus A. S. Pușkin, care este un simbol al relațiilor de secole dintre popoarele rus și moldovean.

Александр Пушкин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce soartă va avea casa-muzeu Pușkin din Chișinău

Ambasadorul spune că este neclar care au fost raționamentele celor care au comis această faptă, care deocamdată nu au fost identificați: este vorba de niște porniri huliganice sau dorința de a ține pasul cu unele cercuri politice moldovenești care promovează o politică antirusească.

Diplomatul rus menționează că profanarea monumentului lui A. Pușkin a avut loc la puțin timp după ce în Federația Rusă a fost inaugurat un monumentul lui Dimitrie Cantemir.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Mușametșin, face apel către autoritățile Republicii Moldova să acorde sprijin la restaurarea monumentului, dar și să investigheze acest act care intră sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova.

El mai spune că autorii acestei fapte fără precedent nu trebuie să fie lăsați nepedepsiți.

Fluxul de știri
0