Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce soartă va avea casa-muzeu Pușkin din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Пушкин
Александр Пушкин - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei Farit Muhamedșin a declarat pentru Sputnik Moldova că Consiliul de observatori va avea un rol benefic în ceea ce priveşte păstrarea moștenirii istorice legate de aflarea lui Pușkin în Moldova.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Ideea creării unui Consiliu de observatori pe lângă casa-muzeu Aleksandr Sergheevici Pușkin din Chișinău a fost lansată la Conferința compatrioților Rusiei, care a avut loc în capitala Moldovei.

În favoarea acestei inițiative s-a pronunțat ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit  Muhametșin.

Познаем русский язык - Sputnik Moldova
La Chișinău va fi marcat Anul culturii ruse

„Este o idee foarte bună. Ea este discutată demult în societatea moldovenească. Știu că în Moldova sunt destule persoane cărora nu le este indiferentă moștenirea marelui poet pe acest pământ. Dacă acești oameni îşi vor pune în aplicare toate posibilitățile, atunci sunt convins că Consiliul de observatori va activa eficient”, a spus Muhametșin.

Potrivit lui, deja astăzi trebuie găsiți acei oameni care vor face parte din respectivul Consiliu.

Casa-muzeu Pușkin din Chișinău a fost fondată în 1946, în casa negustorului Naumov, în care a locuit marele poet rus în timpul aflării sale în Basarabia.

 

Fluxul de știri
0