Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii în cazul tragediei de la Pașcani: O persoană a fost reținută

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală a convocat astăzi un briefing de presă, la care a oferit unele detalii privind tragicul accident care a avut loc, luni seara, la o mină din satul Pașcani, raionul Criuleni.

CHIȘINĂU, 21 nov — Sputnik. Reprezentanții Procuraturii au precizat că pe acest caz au fost inițiate două dosare penale.

Oamenii legii au efectuat percheziții și au ridicat mai multe documente care se referă la activitatea minei din satul Pașcani, care aparține unui agent economic privat. Mai multe persoane au fost audiate, iar un angajat al întreprinderii a fost reținut. Procurorii au precizat că mina de extragere a calcarului din satul Pașcani, raionul Criuleni activează deja de mai mult timp și are aproximativ 50 de angajați.

20.11.17 Trei persoane au murit intr-o cariera de piatra - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie la o mină de lângă Chișinău. Trei muncitori au fost îngropați de vii

La moment, prioritatea este stabilirea orei exacte la care a avut loc accidentul și cercul de persoane responsabile pentru producerea acestuia. Stabilirea orei este importantă deoarece urmează să se stabilească în detaliu cum a acționat fiecare persoană, de la momentul producerii accidentului și până la intervenția structurilor abilitate.

Ancheta urmează să stabilească mai multe aspecte ce țin de respectarea regulilor de securitate a muncii și de exploatare a utilajului din mină. Este nevoie de studierea aspectelor tehnice, iar aici va fi nevoie de implicarea specialiștilor.

Amintim că trei oameni au murit luni seara în urma prăbușirii tavanului unei mine de extragere a calcarului din satul Pașcani, raionul Criuleni

Soțiile celor trei bărbați au solicitat ajutorul oamenilor legii în jurul orei 20.00, când au văzut că aceștia nu se mai întorc acasă de la muncă. Imediat, în teren a intervenit prima echipă de salvatori, care a descoperit sub ruine corpurile neînsuflețite ale doi bărbați, iar al treilea a fost transportat la spital. Acesta a decedat la scurt timp în instituția medicală.

Prim-ministrul Pavel Filip a dispus în această seară activarea celulei de criză în legătură cu acest caz și a cerut declanșarea unor investigații imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibilă tragedia, dar și pentru identificarea responsabililor.

Fluxul de știri
0