Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutoare familiilor minerilor decedați la Pașcani și controale în toată țara

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că familiile minerilor decedați la Pașcani vor primi ajutoare bănești de la stat, iar la toate minele din țară vor avea loc controale drastice

CHIȘINĂU, 21 nov — Sputnik. Premierul moldovean a exprimat condoleanțe familiilor celor trei mineri care au decedat din cauza accidentului de muncă din mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, și a propus ca Guvernul să aprobe alocarea de ajutoare financiare în mărime de 50 de mii de lei fiecărei familii.

Cariera Pașcani - Sputnik Moldova
Accidente
Detalii în cazul tragediei de la Pașcani: O persoană a fost reținută

Totodată, șeful Guvernului a declarat că după această tragedie organele abilitate vor demara controale riguroase la toate minele din Republica Moldova.

„Toate instanțele vizate sunt implicate în investigarea acestui accident tragic de muncă; și cei de la Inspecția Tehnică, și de la Mediu, Procuratura Generală, instanțele din domeniul de sănătății, protecției civile și situațiilor excepționale. Imediat vor urma controale la toate celelalte mine din Republica Moldova", a spus Filip.

Premierul a mai anunțat că mai multe persoane sunt reținute în legătură cu cele întâmplate.

Fluxul de știri
0