Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine sunt cei trei mineri decedați în mina de la Pașcani

Abonare
Primarul din satul celor trei mineri care au murit în mina de la Pașcani, Criuleni, a semnat o dispoziție prin care zilele de 23 și 24 noiembrie sunt declarate zi de doliu

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Cei trei muncitori care au decedat în accidentul de muncă de la mina din Pașcani, Criuleni, sunt din satul Măgdăcești, același raion. Este vorba despre Pavel Ciobanu, Ion Munteanu și Vadim Străistari.

20.11.17 Trei persoane au murit intr-o cariera de piatra - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie la o mină de lângă Chișinău. Trei muncitori au fost îngropați de vii

Primarul din localitate a semnat o dispoziție prin care zilele de 23 și 24 noiembrie sunt declarate zi de doliu în localitate. 

Tragedia a avut loc luni, la cariera de piatră din Pașcani. Peste cei trei muncitori s-a prăbușit un mal de piatră. Deocamdată nu sunt clare circumstanțele accidentului și nici ora producerii acestuia. Poliția a fost alertată în jurul orei 20.00.

Adjunctul procurorului general, Igor Popa, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă că un angajat al minei care era responsabil de supravegherea respectării regulilor de securitate la locul de muncă a fost reținut. 

Pe acest caz au fost deschise două dosare penale: pentru încălcarea regulilor la efectuarea exploatărilor miniere sau a lucrărilor de construcție miniere și încălcarea regulilor de protecție a muncii. 

Conform Codului Penal, încălcarea regulilor la efectuarea exploatărilor miniere, dacă acestea au provocat decesul unei persoane sau alte urmări grave se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Încălcarea regulilor de protecţie a muncii care a dus la decesul unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.


Fluxul de știri
0