Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetul Republicii Moldova pentru 2018 a fost întocmit la sugestia FMI

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Ce buget va avea Moldova anul viitor? Când va fi aprobată principala lege financiară a țării

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018 a fost consultat cu experții Fondului Monetar Internațional. Anunțul a fost făcut marți, 21 noiembrie, de purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, după ședința săptămânală a democraților.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Experții FMI vin la Chișinău pentru a da ultimul aviz la bugetul pentru 2018

Gămurari a menționat că în procesul de elaborare a acestui document s-a ținut cont de sugestiile FMI. 

Potrivit lui Gămurari, bugetul de stat pentru anul viitor are câteva priorități:  caracterul social, renovarea drumurilor și asigurarea securității energetice. 

Potrivit Legii privind Sistemul Bugetar şi Procesul Bugetar, în termenul  stabilit de Guvern, Ministerul Finanţelor prezintă Guvernului  proiectul  legii bugetare pentru anul bugetar viitor, care include anexele şi nota explicativă.

Până în data de 1 octombrie a fiecărui an, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului spre examinare proiectul legii bugetului pentru anul viitor. Anul bugetar în Republica Moldova începe la 1 ianuarie şi se termină la 31 decembrie.

Legea bugetară anuală intră în vigoare la 1 ianuarie sau la o altă data prevăzută în textul ei. Ea este publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Deocamdată, Ministerul Finanțelor nu a prezentat Guvernului proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2018. După avizarea proiectului de către Executiv, documentul va fi trimis Parlamentului. Proiectul trebuie să fie vizat de toate comisiile parlamentare și ulterior votat în trei lecturi de Forul Legislativ.

Fluxul de știri
0