Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experții FMI vin la Chișinău pentru a da ultimul aviz la bugetul pentru 2018

© REUTERS / YURI GRIPASМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Misiunea FMI va analiza la Chișinău evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, se va afla în vizită de lucru la Chișinău, în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie. 

Reprezentanța FMI în Moldova anunță că pe parcursul vizitei misiunea va purta discuții cu autoritățile de la Chișinău în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI pentru anul 2017 și a evaluării a doua a programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul Extins de Creditare) și EFF (Mecanismul de Finanţare Extinsă). 

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic, precum și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Șefa FMI Crhristine Legarde - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum Moldova a plecat capul sub jugul FMI

Programul pe trei ani al autorităților Republicii Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de 182 milioane de dolari, din care circa 59 milioane de dolari au fost deja debursate. Două treimi din suma creditului este acordată în baza Mecanismului Extins de Creditare (ECF), care prevede o rată a dobânzii egală cu zero până la sfârșitul anului 2018, o perioadă de graţie de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de 10 ani. 

Partea rămasă a creditului este acordată în baza Mecanismului de Finanţare Extinsă (EFC), care prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST (la moment, 1,3 la sută), un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de graţie de patru ani și jumătate.

Fluxul de știri
0