Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patriarhul Kiril a explicat cum se apropie sfârșitul acestei lumi

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл - Sputnik Moldova
Abonare
Sfârșitului lumii este aproape și asta se vede cu ochiul liber, iar oamenii care își iubesc patria trebuie să se unească în această perioadă critică a dezvoltării civilizației umane, a declarat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a declarat că omenirea s-a adâncit în păcate, iar sfârșitul lumii se apropie.

Конец света - Sputnik Moldova
Profeții apocaliptice: Eclipsa de soare după care va veni Sfârșitul Lumii

„Toți oamenii care își iubesc patria trebuie să se unească, deoarece pășim într-o perioadă critică a dezvoltării civilizației umane. Toate aceste lucruri se văd cu ochiul liber… Trebuie să fii orb ca să nu vezi apropierea momentelor oribile ale istoriei, despre care vorbește în cartea „Apocalipsa" apostolul și evanghelistul Ioan Teologul", a spus într-o predică a sa Patriarhul.

El a subliniat că potrivit învățăturii creștine, apropierea și îndepărtarea sfârșitului lumii depinde de oameni. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a îndemnat pe fiecare, în special, pe cei care dețin funcții publice, să conștientizeze responsabilitatea pe care o au față de Rusia și față de întregul neam omenesc și să pună capăt „alunecării în bezna sfârșitului istoriei".

„Astăzi păcatul nu este, pur și simplu, unul evident, chiar dacă în decursul întregii istorii oamenii au încercat să-și ascundă păcatul personal și interpersonal. Astăzi păcatul se prezintă drept cel mai atrăgător mijloc — prin cinematografie, teatru și prin alte manifestări artistice. Și arta, care are menirea de a cultiva personalitatea umană, a o îmbogăți, a o înălța spre cer, devine o povară, ce nu-i permite omenirii să se ridice», a spus Patriarhul Kiril.

El a precizat că nu are în vedere toată arta, ci acea parte a ei, care, în ultimii ani, își arogă drepturi deosebite, vrând să-i transmită poporului ispite și păcate, să ducă oamenii în eroare.

În opinia lui, o mare parte a intelectualității din Rusia „repetă erorile predecesorilor lor, care au condus țara la pierzanie prin evenimentele revoluționare, ale căror centenar este comemorat în acest an.

Fluxul de știri
0