Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un judecător al CSJ a decis să plece onorabil din funcție

© Sputnik / Miroslav RotariСудья Сергей Лазарь
Судья Сергей Лазарь - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova urmează să-l elibereze din funcție pe judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ) Ghenadie Nicolaev, care a cerut singur să fie demis

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. În Parlament este înregistrat un proiect de hotărâte privind eliberarea din funcție, la cerere, a judecătorului CSJ Ghenadie Nicolaev.

Судебное заседание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marea strămutare. Judecătoriile vin mai aproape de deputați

Organul legislativ a fost sesizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la cererea de demisie a magistratului. CSM a constatat că Nicolaev pleacă onorabil din funcție.

„În conformitate cu art.26 alin (1) al Legii sus-menționate (Legea cu privire la statutul judecătorului, n.red.), se consideră demisie a judecătorului plecarea onorabilă a acestuia din funcție dacă, în exercițiul funcțiunii și în afara relațiilor de serviciu, el nu a comis fapte care discreditează justiția sau compromit cinstea și demnitatea de judecător", este menționat în Hotărârea CSM.

Totodată, CSM a anunțat vacanța unei funcții de judecător al CSM și anunță concurs pentru suplinirea acesteia.

Fluxul de știri
0