Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înainte de a pleca din funcție, directorul CNA s-a adresat către FBI

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВиорел Кетрару
Виорел Кетрару - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Treizeci de ofiţeri ai CNA şi procurori Anticorupţie învaţă de la FBI cele mai bune tactici de luptă contra corupţiei şi a fraudelor financiare

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Un atelier de lucru, organizat la iniţiativa FBI şi susţinut de Ambasada SUA la Chişinău, are loc la Centrul Naţional Anticorupţie din Chișinău. Timp de două zile, treizeci de ofiţeri ai CNA şi procurori Anticorupţie vor învăţa de la  serviciile speciale americane cele mai eficiente tactici de luptă contra corupţiei, de investigare a faptelor de corupţie la nivel înalt şi a fraudelor financiare, precum şi de contracarare a infracţiunilor de spălare de bani.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
Data X pentru directorul CNA se apropie. Din culisele selectării candidatului

Directorul în exerciţiu al CNA, Viorel Chetraru, a apreciat iniţiativa FBI de a transmite propria experienţă ofiţerilor moldoveni. Acesta a menţionat că Biroul Federal de Investigații a manifestat în permanenţă deschidere faţă de CNA şi procurori. 

De asemenea, Chetraru a mulţumit pentru sprijin Ambasadei SUA care a făcut posibilă venirea experţilor FBI în Republica Moldova.

“Este o bună oportunitate pentru colegii mei să beneficieze de experienţa dumneavoastră în investigarea fraudelor şi a corupţiei. Suntem convinşi că vom putea prelua de la specialiştii FBI cele mai bune tactici şi modele de combatere a infracţiunilor atât la nivel naţional, cât şi transfrontalier”, a spus directorul CNA.

Biroul Federal de Investigații din SUA și Ambasada SUA la Chișinău colaborează de mai mult timp cu Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii din Republica Moldova. În primăvara acestui an, un Memorandum de înţelegere a fost semnat între Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor (SPCSB) al CNA şi FBI. Documentul prevede cooperarea dintre servicii în domeniul schimbului de informaţii referitoare la prevenirea legalizării veniturilor infracţionale, finanţarea terorismului şi crimelor asociate cu acestea.

Pe parcursul săptămânii curente, delegaţia FBI va avea mai multe întâlniri cu reprezentanţii diferitor subdiviziuni ale CNA, dar şi cu procurori.


Fluxul de știri
0