Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Celulă de criză la Guvern, după tragedia produsă la Criuleni

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Trei oameni au murit în această după-amiază după ce un mal s-a prăbuşit peste aceştia într-o carieră de piatră din raionul Criuleni

CHIŞINĂU, 20 nov — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a dispus în această seară activarea celulei de criză în urma cazului grav care a avut loc la o mină de extragere a calcarului din satul Pașcani, raionul Criuleni.

Potrivit primelor informații, trei persoane au intrat în schimb astăzi în mina care aparține unui agent economic. Toate trei persoane au decedat în urma prăbușirii tavanului minei, dintre care una a decedat în drum spre spital, iar alte două — în interiorul minei.

20.11.17 Trei persoane au murit intr-o cariera de piatra - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie la o mină de lângă Chișinău. Trei muncitori au fost îngropați de vii

Autoritățile au fost alertate la ora 19.43, iar în scurt timp celula de criza era deja activată la faţa locului și a acționat după ce au fost mai întâi asigurate masurile de siguranță pentru intervenție. În componenţa celulei de criză au fost incluse echipele de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgenţă, reprezentanţi ai Procuraturii Generale, ai Inspectoratului General de Poliţie și ai altor instituții competente să intervină.

Premierul a dispus ca instituțiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor și să le sprijine cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, Pavel Filip a cerut declanșarea unor investigații imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibil ca un astfel de incident să aibă loc, dar și pentru identificarea responsabililor.

Totodată, Prim-ministrul a dispus efectuarea imediată a controalelor la toate minele din ţară, pentru a fi verificate condițiile de siguranță în care activează și, în cazul în care sunt depistate nereguli, să se intervină imediat pentru stoparea activității acestora, în conformitate cu legea.

Fluxul de știri
0