Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Referendum în Capitală: Poliţia este gata să intervină

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Capitalei este pregătită să asigura ordinea publică în Chişinău, pentru ca referendumul local privind demiterea primarului general să se desfăşoare fără incidente

CHIŞINĂU, 19 nov — Sputnik. Efectivul din subordine al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău este pregătit şi instruit să intervină la sesizările locuitorilor Capitalei, precum și să asigure ordinea publică pe parcursul desfăşurării referendumului local privind revocarea Primarului general al municipiului Chişinău, care are loc de duminică, 19 noiembrie.

Poliția Capitalei îndeamnă participanții la evenimentul public de astăzi să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
La Chişinău are loc astăzi referendumul privind revocarea primarului - detalii

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni, să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

De asemenea, oamenii trebuie să-și supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

Amintim că primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a semnat vineri o dispoziție cu privire la asigurarea ordinii publice în ziua desfășurării referendumului de pe 19 noiembrie.

Potrivit acestui document, pe raza a 100 de metri de la secțiile de votare, este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice, precum și desfășurarea oricăror întruniri. Poliția municipală și persoane responsabile din cadrul Direcției Comerț a Primăriei vor asigura respectarea acestor dispoziții. În afară de aceasta, angajații organelor de drept vor controla zonele respective pentru a nu admite încălcarea ordinii publice.

Fluxul de știri
0