Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se strică în toată ţara: Când vin gerurile şi ninsoarea

© Sputnik / Станислав Савельев / Accesați arhiva multimediaСильные морозы, архивное фото
Сильные морозы, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Un ciclon cu masă de aer rece va determina răcirea considerabilă a vremii,dar şi precipitaţii sub formă de lapoviţă

CHIŞINĂU, 18 nov — Sputnik. Vom avea vreme închisă în acest weekend, iar temperaturile vor fi în scădere, anunţă meteorologii.

Sâmbătă, valorile termice maxime vor oscila între +8..+10 grade Celsius la nivelul întregii ţări, cerul va fi acoperit de nori şi sunt aşteptate ploi neînsemnate cantitativ.

Troleibuze pe rută pe timp de iarnă - Sputnik Moldova
Ne aşteaptă o iarnă grea: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Duminică precipitaţiile vor creşte în intensitate iar temperatura aerului nu va depăşi +6..+8 grade pe timpul zilei.

Săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi şi mai scăzute, noaptea fiind înregistrate valori negative de până la —4 grade în nordul ţării. Precipitaţiile vor trece în lapoviţă, însă acestea nu vor mai fi înregistrate pe arii extinse.

Răcirea vremii ar putea fi determinată de ciclonul „Peter" care, potrivit meteorologilor români, se îndreaptă spre ţara vecină. Acesta i-a luat locul ciclonului „Olaf", care ar fi trebuit să ajungă în România, dar s-a risipit în nordul Europei.

Directorul executiv la ANM, Florinela Georgescu, a precizat, pentru Mediafax, că extremităţile ciclonului, care este acum în Poloni, se vor extinde şi în Europa Centrală, ajungând şi România cu precipitaţii în noaptea de sâmbătă — la munte, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în partea de nord, în zonele deluroase, pot apărea şi ninsori slabe.

Fluxul de știri
0