Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deși Guvernul a dat aviz negativ, Parlamentul a votat această lege

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea deputaților moldoveni a susținut inițiativa de a aduce în țară opt clopote pentru biserica din orașul Vulcănești

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Deși Guvernul a dat aviz negativ, majoritatea deputaților a susținut proiectul de lege cu privire la importul unor clopote. Cu titlu de excepție, acesta prevede scutirea Bisericii ”Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul Vulcănești de plata pentru drepturile de import la introducerea acestora în țară.

Părintele Vitalie Vizirinschi - Sputnik Moldova
Exclusiv: mesajul preotului din satul Copceac pentru conducătorii țării

Potrivit deputaților Vladimir Țurcan și Eduard Smirnov, care sunt și autorii proiectului de lege, în orașul Vulcănești continuă edificarea bisericii cu hramul ”Acoperemântul Maicii Domnului”, construită din banii enoriașilor, iar în vara acestui an a fost încheiat un contract cu o companie din Federația Rusă privind livrarea a opt clopote din bronz pentru înzestrarea clopotniței. Astfel, pentru a introduce în țară aceste clopote, Biserica din Vulcănești urma să plătească 190 de mii de lei, bani pe care comunitatea nu-i are.

"Înțeleg că Guvernul urmează să emită un nou aviz", a declarat Candu după ce proiectul a fost votat în primă lectură.

Autorii au ținut să precizeze că funcționarea Bisericii va contribui la dezvoltarea unor relații armonioase în societate.

Fluxul de știri
0