Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chiril Lucinschi - detalii

© Photo : realitatea.mdChiril Lucinschi la judecată
Chiril Lucinschi la judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Lucinschi, feciorul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, care este suspectat de spălare de bani prin intermediul unor firme offshor

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik. Judecătoria Chișinău a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pentru fostul deputat Chiril Lucinschi. Decizia a fost făcută publică de judecătorul Elelna Cojocari. Politicianul este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

”Instanța a decis să dea curs demersului procurorilor privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu a lui Chiril Lucinscghi pentru încă 30 de zile”, a subliniat procurorul.

Кирилл Лучинский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zile negre pentru Chiril Lucinschi, îl pasc 10 ani de închisoare

Ea a subliniat că decizia instanței poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în timp de trei zile.

După ședința de judecată, Chiril Lucinschi a declarat că nu este de acord cu această decizie.

Procurorul Eugen Rurac a declarat pentru jurnaliști că decizia privind prelungirea mandatului de arest este legată de noile depoziții făcute de martorii acuzării și că acesta ar putea să fugă.

”Urmează să fie audiat încă un martor din partea acuzării, din acest motiv măsura preventivă trebuie menținută, pentru a împiedica influențarea martorului”, a precizat procurorul.

Chiril Lucinschi este fiul cel mai mic al fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi.

Potrivit anchetei, fostul deputat a spălat bani prin intermediul unor companii offshor, fiind administratorul unor întreprinderi comerciale. Totodată, el este suspectat de fals în declarația de avere, precum și de tăinuirea intereselor personale în calitate de beneficiar final a veniturilor primite de la două companii, care figurează în schema de spălare a banilor.

 

Fluxul de știri
0