Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Fostul șef al Penitenciarului Lipcani a fugit din sala de judecată

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șefi al Penitenciarului nr. 2 din Lipcani, împreună cu alți șase foști angajați ai instituției, toți condamnați pentru tortură, au fugit chiar din sala de judecată

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Cei șapte foşti angajaţi ai Penitenciarul nr.2 Lipcani, condamnaţi la ani grei de detenţie pentru că au torturat un deţinut, au fugit chiar din sala de judecată a Curții de Apel Chișinău. Potrivit presei locale, aceștia au profitat de faptul că nu erau încătușați. Bărbații au trecut nestingheriți pe lângă pază și au părăsit sala de judecată.

Reporterii Sputnik Moldova au încercat să ia legătura cu Şeful Direcţiei Relaţii Publice şi Mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Oleg Pantea, pentru a afla mai multe detalii în acest caz, din păcate însă el nu a fost de găsit.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Ce se întâmplă în penitenciarul în care urmează să fie mutat Filat

Recent, Curtea de Apel Chişinău a admis contestaţia procurorilor, recunoscându-i pe cei şapte vinovaţi de comiterea torturii, aplicându-i fostului şef al Penitenciarului Lipcani o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 9 ani. Subalternii acestuia au fost condamnaţi la câte 8 ani şi şase luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de zece ani. Totodată, toţi şapte au fost obligaţi să achite părții vătămate câte 80 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.

Procurorii au demonstrat că, pe 7 iunie 2013, inculpații l-au escortat pe unul dintre deținuții penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc. În felul acesta, respectivul deținut a fost pedepsit pentru că reclama deseori încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului în care-şi ispăşea pedeapsa.

Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori, alegîndu-se în consecință cu multiple vătămări şi traumatisme corporale.

Fluxul de știri
0