Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Important: Peste un milion de rusi au semnat pentru această inițiativă - detalii

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaТрансляция послания президента РФ В.Путина к Федеральному Собранию
Трансляция послания президента РФ В.Путина к Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Rusia, copilul ar putea fi recunoscut drept ființă umană chiar din momentul conceperii - inițiativa urmează a fi discutată de Duma de Stat după ce a fost sprijinită de peste un milion ce cetățeni ruși

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Activiștii civici pro-viață din Rusia au colectat peste un milion de semnături pentru a susține inițiativa legislativă menită să asigure protecția copiilor nenăscuți, interzicerea avorturilor și sprijinirea familiilor cu mulți copii de la bugetul de stat, informează RIA Novosti.

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Nikolai Valuev consideră că este nevoie de o lege mult mai complexă și menționează că o asemenea inițiativă este susținută pe larg de cetățeni.

”Dacă va fi aprobată o astfel de inițiativă, trebuie să avem o abordare mult mai complexă în comparație cu acele inițiative, care au fost înaintate în legislatura precedentă. Au fost niște inițiative care abordau aspecte singulare, inițiative care cred că nici nu puteau fi puse în aplicare. Cred că va fi nevoie de modificat un șir întreg de legi”, a declarat Valuev.

Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

El a menționat că Asociația Obștească ”За жизнь” (Pentru Viață) a colectat peste un milion de semnături în întreaga țară în apărarea copiilor nenăscuți, fapt care confirmă că în societate există ”o dorință enormă” pentru a soluționa această problemă.

”Consider că un copil trebuie să fie recunoscut drept copil încă din timpul aflării lui în burta mamei sale, și cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru cu atât va fi mai bine”, a declarat Valuev.

Anterior, în luna septembrie, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a semnat o adresare prin care îndeamnă autoritățile din Federația Rusă să interzică avorturile prin lege.

În adresarea sa, Patriarhul propunea să fie interzise atât metodele chirurgicale și medicamentoase de întrerupere a sarcinii, cât și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv.

De asemenea, autoritățile au fost îndemnate să acorde copilului conceput, statut de ființă umană, viața, sănătatea și bunăstarea căruia să fie apărată prin Lege.

Fluxul de știri
0