Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПосещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве
Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prefericitul Kiril, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat o adresare prin care cere interzicerea avorturilor în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Marți, ziua în care creștinii ortodocși au sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a semnat o adresare prin care îndeamnă autoritățile din Federația Rusă să interzică avorturile prin lege, informează ptariarchia.ru.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei

În adresarea sa, Patriarhul propune să fie interzise atât metodele chirurgicale  și medicamentoase de întrerupere a sarcinii, cât și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv.

De asemenea, autoritățile sunt îndemnate să acorde copilului conceput, statut de ființă umană, viața, sănătatea și bunăstarea căruia să fie apărată prin Lege.

”Pledăm pentru încetarea practicării uciderii legale a copiilor nenăscuți și cerem modificarea legislației în vederea recunoașterii copiilor concepuți drept ființe umane, interzicerea întreruperii chirurgicale și medicamentoase a sarcinii, precum și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv; Interzicerea tehnologiei de reproducere asistată, prin care este umilită demnitatea umană, când are loc uciderea copiilor în primele stadii ale dezvoltării embrionare; cerem alocarea banilor de la bugetul de stat pentru familiile cu copii care ar avea asigurat un venit minim de existență”, se arată în textul adresării.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
În Moldova biserica şi statul au decis să apere familia şi morala creştină

Precizăm că asociația obștească ”Za Jizni”(pentru Viață) împreună cu asociația ”Pravoslavnîie Dobrovolitzy” (Voluntarii ortodocși) au inițiat colectarea de semnături în toată Rusia în vederea modificării legislației privind avorturile.

Săptămâna trecută, deputații seimului din Polonia au votat împotriva unui proiect de lege care propunea legalizarea avorturilor, proiect înaintat de societatea civilă cu viziuni liberale.

În Polonia funcționează din 1993 legea care interzice avorturile, cu excepția cazurilor care reprezintă un pericol pentru viața femeii, patologia fătului sau viol.

Totodată, asociația ”Stop Avorturilor”, a înaintat un demers prin care cer introduce unor amenzi dure atât pentru medicii care efectuază avorturile, cât și pentru femeile care recurg la avort. Ei mai cer să fie recunoscut embrionul drept "copil conceput", iar avortul drept "omor prenatal".

Fluxul de știri
0