Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statistică înspăimântătoare: Boala care îi seceră pe moldoveni

© Sputnik / Шлей / Accesați arhiva multimediaХирурги. Операция. Архивное фото
Хирурги. Операция. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Decesele provocate de maladiile cardiace: o statistică înspăimântătoare în Moldova, comparativ cu indicatorii din țările europene

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. În ultimii 10 ani, bolile cardiovasculare se situează pe primul loc printre cauzele mortalității în Moldova, i-au comunicat reporterului Sputnik responsabili din cadrul centrului de presă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolaie Testemițanu".

inimă cardiologie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cei mai mulţi moldoveni mor din cauza bolilor de inimă

Este vorba de 57,5% de cazuri din numărul total de decese pe țară. Acest indicator depășește de două ori media pentru zona europeană.

Printre persoanele care au decedat din cauza maladiilor cardiovasculare, 25 — 26 la sută erau la o vârstă aptă de muncă.

Dacă în Germania pentru un pacient care suferă de maladii cardiovasculare se alocă 370 de euro, iar în Europa, în medie, 212 euro, în România această sumă este egală doar cu 27 de euro, iar în Moldova — și mai puțin, au comunicat responsabili din cadrul instituției.

Fluxul de știri
0