Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova împrumută din nou bani - vezi la cine vor ajunge 120 de milioane de euro

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaLivezi, agricultură
Livezi, agricultură - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunțat oficial că țara noastră se împrumută iarăși, de această dată cu 120 de milioane de euro, iar banii ar urma să-i primească peste 300 de agenți economici și peste 52 de gospodării țărănești

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Potrivit serviciului de presă al MADRM, Banca Europeană de Investiții oferă țării noastre un împrumut de circa 120 de milioane de euro.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
FMI despre majorarea salariilor: În România NU, în Germania DA

Acești bani sunt destinați „restructurării lanțului valoric al sectorului horticol".

„Beneficiarii sunt peste 300 de agenți economici şi peste 52 de mii de gospodării țărănești, ce vor putea accesa banii în cadrul proiectului „Livada Moldovei", realizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului", informează sursa citată.

Însă cei interesați trebuie să se grăbească, deoarece „proiectul ce va fi implementat până în anul 2021". Totodată, doritorii de a beneficia de acest program trebuie să țină cont și de obiectivul acestuia, care constă în „reabilitarea sectorului Horticol prin tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești".

Sergiu Praporșcic și Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Ostalep: De ce Guvernul ia bani de la FMI dacă nu are de gând să-i întoarcă?

În cadrul Proiectului sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul câtorva bănci comerciale. Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5 mii de euro. Sursa oficială mai precizează că creditul acordat în cadrul programului unui agent economic este de până la 5 milioane de euro, cu un termen de creditare de cel mult 10 ani, iar perioada de grație este de de până la 4 ani. Rata dobânzii este de circa 5-6% pentru creditele în valută.

În cadrul Proiectului sunt acordate și unele facilități fiscale.

Fluxul de știri
0