Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Data X pentru directorul CNA se apropie. Din culisele selectării candidatului

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi, a dezvăluit pentru Sputnik-Moldova cum decurge concursul de suplinire a funcției de director al CNA

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Candidații pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) nu se grăbesc să-și depună dosarele la Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Comisia a inițiat concursul pentru ocuparea funcției de director CNA la 19 octombrie. Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, a expirat la 25 octombrie 2017.

Cine vine în locul lui Viorel Chetraru la șefia Centrului Național Anticorupție>>>

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi, a declarat  pentru Sputnik că, până în ziua de 6 noiembrie, nici o persoană nu și-a depus dosarul pentru a participa la concurs. 

”Până luni, 6 noiembrie, nici un candidat nu s-a înregistrat la comisie. Dar mai este timp, termenul de depunere a dosarelor pentru participarea la concursul de suplinire a funcției de director al CNA expiră la data de 19 noiembrie”, a declarat deputatul. 

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
CNA rămâne fără director. Viorel Chetraru își încheie mandatul

Potrivit legislației naționale, directorul CNA este numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.  Funcția de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Candidatul la funcţia de director este selectat pe bază de concurs organizat de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, cu atragerea în calitate de observatori a reprezentanţilor societăţii civile sau a reprezentanţilor mediului academic. 

Fluxul de știri
0