Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan îl critică dur pe prințul Arabiei Saudite. Vezi de ce a făcut asta

© REUTERS / Yasin Bulbul/Presidential PalaceTurkish President Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, June 13, 2017
Turkish President Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, June 13, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele turc l-a criticat dur pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite după ce acesta a anunțat despre intenția de a reveni la islamul ”moderat”

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, l-a criticat dur pe prințului Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, pentru că a declarat că intenționează să revină la un islam ”moderat”, informează RIA Novosti.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, bin Salman, care a ocupat funcția de ministru al Apărării și cea de vicepremier al țării sale, a anunțat recent despre intenția de a reveni la un islam moderat.

”Islamul nu poate fi moderat sau nemoderat. Islamul poate fi doar de un singur fel. În ultima vreme se acordă o mare atenție noțiunii de islam moderat. Probabil, omul care a vociferat acest concept consideră că această idee îi aparține. Însă ea a apărut în Occident”, a declarat Erdogan, în cadrul discursului său de la Ankara în fața femeilor de afaceri din statele musulmane.

Recep Tayyip Erdoğan - Sputnik Moldova
Erdogan a leșinat în moschee după ce a dispus citirea Coranului în Sfânta Sofia

Liderul turc a subliniat că el, era întrebat despre islamul moderat cu mulți ani în urmă, în cadrul reuniunilor Parlamentului European.

”Acum ei încearcă din nou să promoveze această idee. Ei doresc cu adevărat să slăbească islamul. Noi nu dorim ca oamenii să învețe despre religie din surse străine”, a mai adăugat Erdogan.

Cu câteva zile în urmă, Ministerul pentru Cultură și Informație al Arabiei Saudite a anunțat că va monitoriza felul în care sunt interpretate învățăturile Profetului Mahomed în vederea prevenirii folosirii acestora în scopul justificarii violentei sau terorismului.

Fluxul de știri
0